Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Trčil s 73-letnim smučarjem in pobegnil

Za nesreče so velikokrat krivi smučarji, ki smučajo objestno ali nenadzorovano. Žurnal24 main
Nesreč vse več. Najpogostejša vzroka pomanjkljivo znanje in neobvladovanje hitrosti.
Nadzorniki smučišč poskušajo delovati opozorilno-svetovalno, kadar pa tudi to ne pomaga, je najučinkovitejši ukrep odvzem vozovnice.
Marko Grebenc, smučišče Krvavec

V ponedeljek popoldne se je na smučišču Krvavec huje poškodoval 73-letni smučar iz Ljubljane. Policisti so ugotovili, da je trčil v drugega smučarja in padel; po prvih informacijah naj bi si zlomil več reber.

Poškodovanca so s policijskim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v klinični center. Drugi udeleženec trka, za zdaj še neznani smučar, je kraj nesreče zapustil. Preiskava nesreče še vedno poteka, zato nam več podatkov na Krvavcu niso mogli posredovati.

Kot je za Žurnal24 povedal Marko Grebenc, vodja tehničnega sektorja na smučišču, se je na Krvavcu v tej sezoni zgodilo 58 smučarskih nesreč: “Opažamo dvig povprečja nesreč na dan v primerjavi z lani, ko jih je bilo 197. Zanje so krivi smučarji z neustrezno opremo, tisti, ki imajo pomanjkljivo znanje, in tudi taki, ki smučajo objestno ali nenadzorovano.” Dodal je, da so prav smučarji, ki imajo pomanjkljivo znanje in ne nadzorujejo svoje hitrosti, najnevarnejši: “Ni pomembno, katero zvrst smučanja izvajajo.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.