Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Trčil v divjad in padel

Nesreča motorista (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Sinoči se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa, sopotnica pa se je poškodovala.

Ob 19.40  so bili mariborski policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Pečke, na cesti Makole–  Pečke, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa.

Ko je motorist zunaj naselja Pečke pripeljal v ostri levi nepregledni ovinek, ki poteka v rahlem klancu navzgor, mu je z desne strani na vozišče skočila srna. Motorist je s prednjim desnim delom motornega kolesa trčil vanjo, nato pa zapeljal z vozišča na makadamsko bankino, trčil v obcestni smernik, nato pa zapeljal na travnato nabrežino pod nivojem vozišča. Tam se je motorno kolo prevrnilo, voznik in sopotnica pa sta padla z njega. Voznik je na kraju prometne nesreče umrl, sopotnica pa je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela hude telesne poškodbe, so sporočili z mariborske policijske uprave. Oba sta uporabljala varnostni čeladi. 

Na kraju je poginila tudi srna, ki so jo pozneje odstranili lovci LD Makole. Pokojni motorist je letošnja deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Maribor. V primerljivem lanskem obdobju je bilo smrtnih žrtev 11.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.