Slovenija > Črna kronika
1011 ogledov

Trčil v pešca, ki je umrl na kraju

Prometna nesreča Andrej Leban
Voznik kombija je trčil v pešca, ki je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Na Vipavski cesti v Ajdovščini se je okrog 21. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 68-letni moški, ki začasno biva na območju Ajdovščine. Policisti so ugotovili, da sta bila vzrok nesreče neprilagojena hitrost voznika osebnega avtomobila in nepravilna hoja pešca. 

42-letni voznik kombija (oz. tovornega avtomobila) je vozil po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer je vozišče razsvetljeno z javno razsvetljavo, voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim, tako da bi lahko ustavil pred oviro, ki jo je lahko glede na okoliščine  pričakoval. Voznik je s  prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, ki je hodil po vozišču ob desni strani vozišča, kljub temu da je ob levem robu vozišča pločnik. 

Policija je o nesreči obvestila pristojne pravosodne organe. Odrejena je bila sodna obdukcija pokojnega. Vozniku kombija je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. 

Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nezgode. 

Policija poziva morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče, da pokličejo policiste Postaje prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00 oziroma pišejo  na  e-naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si). Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.