Slovenija > Črna kronika
3815 ogledov

Trčila tovornjaka, evakuirali okoliške prebivalce

Nesreča tovornjakov v Murski Soboti Sobotainfo.com
Eden od tovornjakov je prevažal nevaren tovor.

Ob 12.39 se je na Cankarjevi ulici v Murski Soboti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorni vozili.

"Ena oseba je lahko telesno poškodovana," je pojasnila Simona Rauš iz PU Murska Sobota. 

Ker je na enem od vozil naložen tovor, ki bi lahko zagorel, so v času odstranjevanja posledic prometne nesreče evakuirali prebivalci iz objektov, ki so od kraja prometne nesreče oddaljeni do 50 metrov. Po poročanju portala sobotainfo.com, je eden od tovornjakov prevažal kolute s silicijem, ki je ob stiku z vodo hitro vnetljiv. 

Ob 18. uri so s Policijske uprave Murska Sobota sporočili, da so posledice prometne nesreče odstranili in da je cesta spet odprta za ves promet.

dezurni@zrunal24.si

Komentarjev 3
  • mirror 13:50 10.marec 2018.

    Vsaj gasilci ne bi smeli take bučke trositi okoli. Podobno se mi zadnjim napovedim vremena, kjer napovedujejo sneg pozimi.

  • mirror 13:47 10.marec 2018.

    V teh kolutih je jeklena dinamo pločevina, ki ima največ do 4% silicija. Ta element je popolnoma neškodljiv in nenevaren. Ta tovor bi bil nevaren samo takrat, če vam pade na nogo. Tisti, ki je ta tovor označil za nevarnega, ...prikaži več je nepismen. Od tega tovora bi gorele le palete na katerih je naložen. Ponavadi ima nevaren tovor spremstvo, mar ne?

  • Avgust Brezovnik 18:10 09.marec 2018.

    Kako pa spraviš silicij v kolut, pa od kdaj burno reagira s stikom z vodo? Ali je bila mogoče magnezijeva zlitina?