Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Trem odredili sodno pridržanje

Policist Boštjan Tacol
Hišne preiskave zaradi ugrabitve in umora Zorice Škrbić. Trem odredili sodno pridržanje, štirim pridržanje odpravili.

Na območju Ljubljane so policisti v petek opravili osem hišnih preiskav zaradi suma, da so bila storjena kazniva dejanja ugrabitve, mučenja, uboja ter pomoči storilcu pri storitvi, je za nas potrdil tiskovni predstavnik ljubljanske policije Vinko Stojnšek.

Sedem osumljencev so policisti priprli, v soboto so tri privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil sodno pridržanje, štirim pa je bilo pridržanje odpravljeno.

Hišne preiskave naj bi opravljali na naslovih bratov Veliborja in Daliborja Lipovca, ki naj bi bila vpletena v ugrabitev Zorice Škrbić. Gre za že večkratna obsojenca različnih kaznivih dejanj.

Kot smo že poročali, je Škrbićeva glede na podatke poslovnega registra od leta 2000 do smrti ustanovila preko 50 podjetij, večina naj bi jih poslovala le navidezno. Vodenje teh podjetij naj bi zgolj na papirju predala tako imenovanim slamnatim direktorjem, ki naj bi jih iskala celo preko oglasov. Idealni kandidati so bili revnejši tujci, ki so v Slovenijo prišli z Balkana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.