Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Trener košarke naj bi spolno napadel fanta

Košarkaška žoga Shutterstock
Včeraj se je na taboru Slovenske košarkarske zveze za fante v Postojni zgodil incident. Mladoletni udeleženec je enega od trenerjev obdolžil spolnega nadlegovanja. Domnevni storilec odstranjen s tabora, obtožbe resne.

Kot so v sporočilu za javnost povedali v Slovenski košarkarski zvezi (KZS), se je na uveljavljenem letnem taboru "zgodil nedopusten incident, zaradi katerega je nemudoma prišlo do internega ukrepanja in posredovanja policije ter kriminalistov. Enega od trenerjev je namreč mladoletni udeleženec Tabora KZS obtožil spolnega nadlegovanja, zaradi česar smo na KZS v sodelovanju s policijo in kriminalisti nemudoma opravili preiskavo in zaslišanja vseh udeleženih, vodstvo KZS pa se je na podlagi pričevanj odločilo obdolžencu za spolni napad na mladoletno osebo nemudoma odrediti prepoved delovanja v slovenski košarki vse do nadaljnjega."

Na KZS poudarjajo, da so vsi postopki z domnevnim dejanjem sedja v rokah tožilstva, tudi sami pa bodo dogodek obravnavali. Obdolžencu lahko disciplinska komisija izreče tudi najhujšo možno kazen, to je doživljenjska prepoved delovanja v slovenski košarki v kakršnikoli funkciji.

Starši šokirani

Sodelavec KZS in psiholog Tone Krump, ki se je danes kot prvi pogovarjal s starši fanta, je za Žurnal24 povedal, da so po vseh razgovorih sumi na kaznivo dejanje utemeljeni. Kot je dejal, nima natančnega podatka o starosti fanta, bil naj bi na meji med 14 in 15 let. Zatrdil pa je, da nadlegovanje na fantu ni pustilo fizičnih sledov.

Trump je pojasnil, da so so po žrtvini najavi vodilni v taboru nemudoma odreagirali in obvestili tudi policiste, ki so obdolženca odstranili s področja tabora in mu prepovedali približevanje. Starši so bili po njegovih besedah ob novici šokirani, a kot dodaja, so se korektno pogovorili in "v prvi plan postavili zaščito mladoletne osebe."

Do deset let zapora

Kazenski zakonik za učitelje, vzgojitelje, skrbnike, posvojitelje, roditelje, duhovnike, zdravnike in druge, ki storijo spolni napad na zaupano jim osebo, mlajšo od 15 let, predvideva kazen med tremi in desetimi leti zapora. Če bi bila žrtev starejša od 15 let, pa storilcu grozi kazen od enega do 10 let zapora.

Komentarjev 9
  • zic 19:42 30.junij 2012.

    greš na inetrnetno stran KK Ježica in takoj zveš kdo je S.K....mogoče je ta pod U18

  • zic 19:39 30.junij 2012.

    Izvedeli smo, da naj bi šlo za trenerja S. K., ki je letos deloval na Ježici, v novi sezoni pa bi moral voditi Ajdovščino.

  • zic 19:39 30.junij 2012.

    Izvedeli smo, da naj bi šlo za trenerja S. K., ki je letos deloval na Ježici, v novi sezoni pa bi moral voditi Ajdovščino.