Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Tretja žrtev poplav?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Poplave so po vsej verjetnosti terjale že tretjo žrtev. Ena oseba je umrla v podvozu v Šentjurju, druga pri Kostanjevici na Krki. Žrtev naraslih voda pa naj bi bil tudi moški iz Postojne.

Na PU Postojna so za zurnal24.si dejali, da je 43-letni Postojnčan živel v bivaku blizu reke Reke. Zaradi naraslih voda ga je poplavilo, od takrat naprej pa o njem ni več sledu. Kljub iskanju ga še niso našli. Možno je, da se je moški umaknil ali pa je bil žrtev poplav. Več podrobnosti bodo v kratkem sporočili iz PU Postojna.

Šentjur: Utonil pod podvozom
Predstavnica PU Celje Milena Trbulin nam je lahko potrdila le, da so v poplavljenem podvozu v Šentjurju res našli truplo 53-letnega moškega. Gasilci so truplo našli med izčrpavanjem vode iz železniškega podvoza. Moški je bil prijavljen v Doblatini na območju Laškega, trenutno pa je stanoval v samskem domu v Šentjurju.

Vzrok nesreče ni znan, na truplu pa tudi ni znakov nasilja. Policisti predvidevajo, da je moški želel prečkati podvoz, pri tem pa se ni mogel ubraniti naraščajoče vode.

Krka vzela eno življenje
Že zjutraj so iz Krke potegnili osebno vozilo, v katerem je bil starejši moški, ki je kasneje umrl. Na PU Krško so za zurnal24.si povedali, da je voznik tovornjaka nekaj minut po osmi uri zjutraj na cesti Šentjernej–Kostanjevica na Krki v vodi opazil vozilo, katerega streha je bila iz vode dvignjena le nekaj centimetrov.

Voznik je o tem obvestil gasilce, ki so z reševalci takoj prispeli na kraj nesreče in iz vode izvlekli vozilo. Ugotovili so, da je bila v njem oseba.

Reševalci so moškega, katerega identiteta še ni potrjena, policisti pa domnevajo, da gre za 75-letnega moškega iz okolice Novega mesta, začeli takoj oživljati in ga takoj prepeljali v brežiško bolnišnico. Moški je umrl okoli 10.45.

Kaj je moški tam počel in kako je pristal v vodi, čeprav je bila tam postavljena prometna signalizacija, policisti še ugotavljajo. Prav tako še ni znan vzrok smrti. Policisti pa nesrečo obravnavajo kot prometno nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.