Slovenija > Črna kronika
143 ogledov

Tretji napad vandalov na Pipistrelovo podjetje v Italiji

Matevž lenarčič Saša Despot
Že za tretje vandalsko dejanje zoper ajdovsko podjetje Pipistrel na objektu na Rojah

Neznanci so že tretjič poškodovali objekt, ki ga v italijanski Gorici gradi ajdovsko podjetje Pipistrel, poroča italijanski Il Piccolo. Nov napad se je kot kaže zgodil v noči iz nedelje na ponedeljek, policija pa je prizorišče močno zaščitila in ni dovolila snemanja ali fotografiranja.

Ivo Boscarol | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Neznanci so tudi tokrat vlomili v notranje prostore proizvodnega obrata, na katerem se je v prejšnjih tednih zaključila prva faza del, in poškodovali več okenskih stekel, poroča Primorski dnevnik.

Napadi vedno med prazniki

Med letošnjimi velikonočnimi prazniki so neznanci razbili okrog 40 oken. Prerezali so varnostno ograjo, postavljeno okrog bodoče tovarne, se prebili v objekt in od znotraj v okna zmetali večjo količino kamnov. V podjetju so se zaradi dogodka odločili začasno prekiniti dela.

Za božič 2015 so vandali ravno tako razbili več oken na poslopju, vendar v nekoliko manjšem obsegu. Po poročanju Tv Slovenija, policija za nobeno od dejanj, krivcev ni našla. "Prepričan sem, da se bo prej ko slej izkazalo, kdo ne želi Pipistrela v Italiji," je dejal direktor podjetja Ivo Boscarol. 

Komentarjev 6
  • ode 19:04 04.januar 2017.

    V Italiji? Nikoli ne bodo našli vandalov. Če sploh gre za vandalizem. Zdi se, da je bil napad tudi tokrat naročen in skrbno pripravljen in premišljen.

  • Ivan Melinc 18:02 04.januar 2017.

    Zakaj nima varnostnih kamer-to bi lahko vedel kakšni so ljudje da je sama faušija-vsaj bodo najdli lopove

  • primozzm 11:24 04.januar 2017.

    tistih nekaj razbitih stekel ne odtehta milijonov zaslužka. on si misli vi kar razbijajte, zavarovalnica bo že poravnala škodo :)