Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Tretjina voznikov bo položnico še dobila po pošti

Nadzor hitrosti Profimedias
Policisti so po vsej Sloveniji izmerili 1.225 prekoračitev hitrosti, tretjina voznikov bo položnico še dobila.

Ta teden poteka vseevropski nadzor hitrosti, v okviru katerega so slovenski policisti včeraj izvedli prvi "maraton nadzora hitrosti". Policisti so po vsej Sloveniji izmerili 1.225 prekoračitev hitrosti. 

V 768 primerih so vozniki, ki so jih policisti zasačili pri prehitri vožnji, kazni že prejeli na kraju ustavitve, 457 lastnikov motornih vozil pa lahko pričakuje, da bodo v naslednjih dneh po pošti prejeli obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma plačilni nalog.

Vesna Drole iz Generalne policijske uprave je povedala, da je velika večina voznikov akcijo pozitivno sprejela ter celo prilagodila hitrost in tudi zato policisti včeraj niso obravnavala nobene tragične prometne nesreče.

Po avtocesti skoraj 250 na uro

"Najvišja izmerjena hitrost je bila na avtocesti med Kozino in Divačo, kjer je voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 249 kilometrov na uro, vozilo je bilo koprskega registrskega območja," je pojasnila Anita Leskovec s PU Koper. "Kršitev je bila ugotovljena s statičnim merilnikom hitrosti, zato mu bo po pošti poslan plačilni nalog, in sicer globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk."

Nadzor do nedelje

Vseevropski poostren nadzor hitrosti bo potekal do nedelje. Policisti bodo ob rednem delu opravljali meritve hitrosti na tistih točkah, kjer je bilo z analizami ugotovljeno, da izstopajo glede na število prometnih nesreč, in na točkah, kjer si to želijo občani in so svoje predloge izrazili preko spletne strani policije ('predlagaj prometno kontrolo'). Hitrost je še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Komentarjev 4
  • Žvižgač 16:39 18.april 2015.

    Ni malo pa tudi dirkaško usmerjenih policajev tako v avtih kot na motorjih, ki na cestah niso nič drugačni od drugih. Prav tako jih je nemalo, ki se predajajo opojnim substancam in se bolj brezskrbno v takem stanju vozijo od ...prikaži več ostalih. Nemalo pizdarij na cesti so že povzročili pijani policaji in njihovi šefi in to tudi s službenimi vozili in poskušali stvari potaškati.In ti nam praznijo žepe dokler ne bomo vsi klošarji ob teh plačah brez milosti. Upam, da bo zmanjkalo za policijo v naslednjem proračunu še 50% denarja in da vam Marmorni uskladi plačo na minimalcu. Kriminalcev itak nočete loviti, pa tudi če vam za kakšnega naročijo da ga dobite, ga sodišča oprostijo. Zato vas ne rabimo in je..ite se sladko vsi skupaj.

  • Žvižgač 16:29 18.april 2015.

    Nimam v spominu, da bi na nekaj kilometrski ravnini med Divačo in Kozino bile v preteklosti hujše prometne nesreče in da bi zaradi tega bil tam nevaren odsek. Je pa tista ravnina najnevarnejša za denarnice voznikov in najlažja pot za ...prikaži več polnjenje proračuna.Če dobro zaznavam je v upadu število nesreč, ker policaji nimajo za gorivo in so manj prisotni na cesti.Več kot so na cestah bolj se povečuje število nesreč saj so vozniki pod stresom, nekateri vozijo dosti pod omejitvami, drugi pa tega ne prenesejo in prihaja do več tveganih prehitevanj.Koga pa ogrožaš na avtocesti, če z dobrim strojem nagoniš na prazni ravnini, ker ko je promet si hitrosti itak ne moreš privoščiti, ker je mnogo takih, ki ne nakazuje spremembe smeri z žmigavci in enostavno zavije na levo ob prehitevanju in s 5 km/h veš prehiteva par kilometrov kamione ali njemu podobne.To policijsko logiko lahko uspešno unovčuješ v Severni Koreji in jo prodajaš debilom. Ni malo pa tudi dirkaško usmer

  • zdrej 17:02 17.april 2015.

    Pa da je varnostna razdalja velik faktor varnosti.