Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Trgovca z vozili utajila davke

Žurnal24 main
Na Celjskem so zaradi suma storitve dvanajstih kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti ovadili dve osebi.

Osumljena sta od konca leta 2005 do prve polovice leta 2007 opravljala mednarodno gospodarsko dejavnost trgovine z motornimi vozili ter vozila ali nabavljala na območju Evropske unije (EU) ali jih tja prodajala. Poslovanje sta organizirala tako, da sta vozila, ki sta jih pridobivala na območju držav članic EU, nabavljala preko družb tipa "missing trader". Na te družbe sta formalno prenašala vse davčne obveznosti, ki jih načrtno nista prijavljala pristojnemu davčnemu organu in se tako izognila plačilu obveznosti. Prav tako sta vozila prodajala v različne države članice EU ter v poslovnih listinah in pristojnemu davčnemu organu lažno prikazovala promet in višino davčnih obveznosti.

V obdobju od konca leta 2005 do prve polovice leta 2007 sta v državah EU za slovenski trg nabavila najmanj triindvajset tovornih in priklopnih vozil ter pri tem utajila za 254 tisoč evrov davčnih obveznosti. Na območje EU sta prodala osem tovornih in priklopnih vozil ter delovnih strojev in utajila za okoli 55 tisoč evrov davka na dodano vrednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.