Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Tri dijakinje reševalo osem kirurgov

Nesreča Ivica Galovic/PIXSELL
Dijakinje, v katere se je včeraj v Slavonskem brodu na Hrvaškem zaletel voznik BMW-ja, so še vedno v žiljenjski nevarnosti.

Zdravstveno stanje treh srednješolk kmetijske šole v Slavonskem Brodu na Hrvaškem je po poročanju hrvaških medijev še vedno kritično. Včeraj so bile udeležene v hudi prometni nesreči, v kateri se je vanje zaletel voznik vozila znamke BMW.

"Govorimo o izredno težkih, življenjsko ogrožujočih poškodbah," so danes povedali na novinarski konferenci v bolnišnici v Slavonjskem Brodu. Zaradi nesreče so morali vključiti dodatno zdravniško pomoč.

Dekletom je v operacijskih sobah pomagalo 19 ljudi: osem zdravnikov, anesteziologi, internista, medicisnke sestre in pomožno osebje. Kot so povedali na novinarski konferenci, so naredili vse, kar so lahko. O napovedih njihovega okrevanja je preuranjeno govoriti, vsa dekleta so še na intenzivni negi. "Govorimo o poškodbah več organov, odprtih zlomih ter o krvavitvah v trebušni votlini in glavi."

Nesreča se je zgodila, potem ko je voznik, ki je vozil s previsoko hitrostjo, pri izogibanju drugega vozila zapeljal s cestišča, izgubil nadzor ter trčil v skupino deklet Test alkoholiziranosti ni pokazal vinjenosti.

Komentarjev 2
  • Oxxo 10:29 27.april 2013.

    Mogoče zato, ker os to naša "južna braća"... in je že 90 % Slovencev 50% krvno povezanih z Balkanom.

  • Joey 00:29 27.april 2013.

    Mi zna kdo razložit koga briga nek tak ali podoben dogodek na Hrvaškem? Zakaj potem takem ne pišejo tudi recimo za kakšen Senegal, kakšna nesreča se je pa tam zgodila v kratkem in če je kdo v kakšni nevarnosti ali ne??