Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Tri nesreče, trije napihali

Sodelujte v novi anketi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Alkohol. Trije primeri nesreč, ko so povzročitelji vozili vinjeni. Pri Senešcih hude poškodbe.

V soboto okoli 16.55 je 30-letni moški iz bližine Ormoža vozil seat ibizo iz Trgovišča proti Sodincem. Ko je na ravnem delu ceste pripeljal v blagi desni pregledni ovinek v Senešcih, je zapeljal na nasprotni pas in trčil v nasproti vozečo opel vectro, ki jo je vozil 66-letni moški.

Povzročitelj je bil v prometni nesreči hudo telesno poškodovan, v vectri pa sta bila lažje poškodovana voznik in 63-letna sopotnica. Povzročitelj je imel v izdihanem zraku 0,75 miligrama alkohola na liter.

Prav tako v soboto so policisti v Novem mestu izsledili 42-letnega voznika, ki je pred tem zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v drugo vozilo. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. Vozniku so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Včeraj pa so črnomaljski policisti izsledili 21-letno voznico, ki je ob prehitevanju z vozilom oplazila kolesarja in odpeljala naprej. Povzročiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Pridržali so jo, čaka jo obdolžilni predlog na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.