Slovenija > Črna kronika
2173 ogledov

Trije mladoletniki ropali po ljubljanskih ulicah in grozili z nožem

Ljubljana
Spravili so se predvsem na mladoletne žrtve.

Ljubljanski policisti so med 7. in 19. januarjem na območju Centra Ljubljane obravnavali več primerov uličnih ropov. "Z zbiranjem obvestil od oškodovancev, prič, po pridobljenih opisih osumljencev, zavarovanih posnetkih videonadzornih kamer, je bilo ugotovljeno, da so za omenjena nasilna kazniva dejanja osumljene tri mlajše osebe, ki so se združile zato, da bi ropali," je pojasnila Nataša Pučko. "Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so na tem območju izvajali poostreno kontrolo območja z namenom preprečevanja ulične kriminalitete in pri kontroli terena uspešno izsledili tri mlajše fante, ki so po opisu ustrezali opisom osumljencem kaznivih dejanj ropa." 

Policija je ugotovila, da gre za tri mladoletne osebe. "Z nadaljnjim zbiranjem obvestil, opravljenimi postopki prepoznave po fotografijah  in po pregledu zavarovanih posnetkov videonadzornih kamer, ki so posnele izvršena kazniva dejanja je bilo potrjeno, da so tri mladoletne osebe izvršile sedem kaznivih dejanj ropa, pri čemer so oškodovancem odtujili manjše količine denarja (5, 10  ali  20 evrov)," je pojasnila Pučkova. "Pri dejanjih so se do oškodovancev vedli nasilno, v enem primeru so zagrozili tudi z nožem."

Nihče ni bil telesno poškodovan

Oškodovanci kaznivih dejanj so bili v večini primerov mladoletniki, noben od njih pa v dogodkih ni bil telesno poškodovan. Osumljene mladoletne osebe so stare 17 let, dva sta slovenska, eden pa makedonski državljan z urejenim statusom v Sloveniji.

"Zoper vse tri osumljene osebe je bila na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podana kazenska ovadba za sedem kaznivih dejanj  ropa," je še pojasnila Pučkova. "Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let."

Noben od osumljenih še do sedaj ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

dezurni@zurnal24.si