Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Trije mrtvi v strmoglavljenju pri Divači

Na letališču v Divači je strmoglavilo manjše letalo. Pri tem so umrli trije ljudje

Na divaškem letališču je nekaj pred 13. uro strmoglavilo manjše letalo. Anita Leskovec s PU Koper nam je potrdila, da so v nesreči trije ljudje umrli, eno osebo pa so odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Letalo je po strmoglavljenju zagorelo. Vzrok nesreče še ni znan, saj ogled kraja dogodka še poteka. Prav tako uradno ni znana identiteta pokojnih.  

Predsednik Aerokluba Portorož Dragiša Djordjević-Stanisavljević je za zurnal24.si potrdil, da je bil pilot član njihovega kluba kot tudi divaškega aerokluba. "Poletel je z letalom divaškega aerokluba," je dejal. Več informacij nima, saj je na službeni poti. "Bil je dober, izkušen pilot, kandidat za inštruktorja," je še dejal o pilotu. 

Po neuradnih podatkih, ki jih navaja multimedijski portal RTV Slovenija, gre za letalo tipa Robin d-400. Očividci so povedali, da je letalo takoj po vzletu ostro zavilo in z levim krilom zadelo ob tla. Po prvih ugotovitvah naj bi imelo letalo premajhno hitrost pri vzletu in ga je zaradi teže obrnilo. Letalo je po strmoglavljenju nemudoma zajel ogenj in ga povsem uničil. 

Omenjeni portal še navaja, da sta umrla potnika moška, stara 31 let, ki sta bila namenjena  v Portorož na praznovanje fantovščine. Umrla naj bi bodoči ženin in priča. Portal 24ur.com pa navaja, da naj bi bil moški, ki se mu je uspelo rešiti z letala, član domžalskega aerokluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.