Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Trije poškodovani kolesarji, en motorist

Nesreča kolesarja Shutterstock
Gorenjski policisti so v sredo obravnavali tri prometne nesreče z udeležbo kolesarjev in eno z udeležbo motornega kolesa. V vseh štirih nesrečah so se udeleženci telesno poškodovali.

Prva prometna nesreča se je zgodila včeraj okoli 5. ure, ko je 49-letni kolesar iz Ljubljane na Primskovem v Kranju izgubil oblast nad kolesom in padel ter se pri tem lažje telesno poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami so včeraj okoli 12. ure na Bledu obravnavali blejski policisti. Z ogledom kraja so ugotovili, da jo je povzročil 53-letni voznik motornega kolesa iz Radovljice, ki je med nepravilnim prehitevanjem trčil v voznika kombiniranega vozila. V nesreči se je motorist huje telesno poškodoval.

 

 

Prometno nesrečo z udeležbo kolesarja so včeraj okoli 12.15 na Belci pri Mojstrani obravnavali še kranjskogorski policisti, okoli 17. ure pa v Železnikih še škofjeloški policisti. V obeh nesrečah sta se kolesarki huje telesno poškodovali. Vzrok nesreče na Belci policisti še ugotavljajo, kolesarka v Železnikih pa je oblast nad kolesom izgubila zaradi predrte pnevmatike na kolesu, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Opozorilo policistov

Glede na povečano število kolesarjem in motoristov v prometu ter posledice nesreč v zadnjih 48 urah policisti opozarjajo voznike, naj v prometu ravnajo odgovorno, premišljeno in naj ne kršijo prometnih pravil. Med vožnjo naj ostanejo strpni in naj bodo pozorni tudi na ostale udeležence v prometu.

 

 

Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 16:45 02.maj 2013.

    imaš do nekje prav sam v tej krizi bo biciklistov čedalje več in tako je prav

  • Boschtjan Zupanchich 15:35 02.maj 2013.

    Kolesarji naj ostanejo doma, ali pa naj gredo v gore, ne pa da delajo gnečo na Že Tako ali tako P r e o z k i Cesti !!!!!!! Bolniki , ki se samo "nastavljajo" tam po cestah ! "pocestniki" !