Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Trije streli, eden usoden

26-letnica s Ptuja se še vedno bori za življenje. (Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Tragedija. Ljubezenska zveza se je končala s streli. Fant mrtev, dekle se še bojuje za življenje.

"Na postelji je ležala, bila je še pri zavesti. Opazil sem rano na ličnici, iz nje je krvavela. Pograbil sem brisačo in jo obvezal. Na drugem koncu sobe je ležal sin, ves raztrgan po glavi. Bil je mrtev," je še isti večer po sredini tragediji povedal Drago Maroh, oče Draga Maroha, ki naj bi po do zdaj zbranih obvestilih streljal na svojo partnerico in si nato sodil sam.

Kaj se je dogajalo za zaklenjenimi vrati v stanovanju pri Marohovih starših, še ni jasno. "Zdi se mi, da je počilo trikrat; bil sem v drugi sobi. Da sem lahko vstopil, sem moral zlomiti vrata," je še opisal Maroh.

V gledališče ni prišla

Delala kot novinarka
PeTV. "Veseli smo bili, da se je vrnila. V petek (danes, op. a.) smo imeli dogovorjen sestanek, saj smo želeli, da bi še naprej ustvarjala na naši televiziji, kjer je od lanskega septembra pripravljala kulturno oddajo," je razložil Uroš Gramc s PeTV, kjer je dekle delalo kot kulturna novinarka.

Bila sta dolgoletni par, ki pa naj bi se razhajal. Šestindvajsetletno dekle, ki je končevalo študij na mariborski filozofski fakulteti in se je na začetku tedna vrnilo s trimesečnega izobraževanja za mlade novinarje v Berlinu, naj bi želelo končati zvezo. Usodnega večera je iz dvosobnega stanovanja fantovih staršev, kjer je bil on doma, želela odnesti svoje stvari. S prijatelji naj bi bila pozneje dogovorjena v mariborskem gledališču. Neuradno smo izvedeli, da naj bi 31-letni Ptujčan načrtoval njuno skupno življenje in družino, sama pa naj bi se raje posvetila karieri.

V smrtni nevarnosti
Dekle ima strelne rane v prsnem košu in po obrazu, za fanta pa je bil usoden strel v čelo. "V bolnišnici je in v izredno kritičnem stanju," je pretresen povedal njen oče. Kriminalisti še zbirajo podatke o dogodku in izvoru strelnega orožja, najverjetneje pištoli, ki je bila pridobljena nelegalno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.