Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Triletni deček umrl v sušilniku

Sušilni stroj. Shutterstock
Triletni deček Franz iz Nemčije je umrl v stroju za sušenje perila. Po poročanju nemških medijev ga je ponesreči vanj zaprl njegov brat dvojček, ki se je igral s strojem in ga pomotoma vklopil.

Tragedija se je zgodila v petek v eni izmed vasi v severnonemški pokrajini Schleswig-Holstein. Franz in njegov brat Paul sta se igrala v kopalnici, njun 42-letni oče pa je bil v drugem prostoru. 40-letna mati se je ravno vračala z dela v lokalni lekarni. Okoli sedme ure zvečer so bile dežurne službe obveščene, da so v stroju za sušenje perila našli dečka, ki ne diha.

V nekaj minutah so bili na kraju nesreče reševalci, ki pa Franzu niso mogli več pomagati. Socialna služba je po dogodku Paula začasno vzela staršem. Po poročanju nemškega časnika Bild policija in državno tožilstvo domnevajo, da gre v tem primeru za nenaklepni uboj. Mediji ob tem še poročajo, da je Franz zlezel v sušilni stroj, njegov brat pa ga je ponesreči vključil. Policija tega ni želela potrditi.

Par se je poročil leta 1998. Otroke sta si želela imeti več let in kot so dejali sosedje, sta bila presrečna, ko sta se jima rodila Paul in Franz. Prijatelji in sosedje pred hišo v spomin na triletnika prižigajo svečke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.