Slovenija > Črna kronika
61 ogledov

Trinajstletnik ubil brata in spolno zlorabil sestro

otrok nasilje Shutterstock
Trinajstletni fant iz Floride, čigar življenje je polno nasilja in zlorabe, se je iz žrtve prelevil v storilca. Obtožen je umora svojega dveletnega polbrata in spolne zlorabe svoje sestre.

Pred enim letom se je Cristian Fernandez fizično spravil na svojega polbrata, ki je bil takrat star dve leti in pol. Otroka je tako pretepel, da je ta kmalu podlegel poškodbam in umrl. Spravil naj bi se še na svojo sestro in jo spolno zlorabil. Zdaj so Cristiana spoznali za krivega, sodili pa so mu kot odraslemu. Trinajstletnik, ki bo postal najmlajši zapornik, trenutno čaka na določitev zaporne kazni, grozi pa mu dosmrtna zaporna kazen. To je povzročilo veliko zgražanje javnosti, ki sprašuje, če si najstnik res zasluži takšno kazen, glede na to, da ima za seboj grozljivo otroštvo.

Ko je bil star komaj dve leti, so ga našli golega in umazanega tavati po ulicah Floride. Zanj bi morala skrbeti njegova babica, ki ga ni umivala, živela pa sta v motelski sobi, polni kokaina. Kmalu zatem so Cristiana in njegovo mamo, ki je takrat štela komaj 14 let, poslali v sirotišnico. Cristian je bil spočet med posilstvom, pri osmih letih pa ga je spolno zlorabil njegov bratranec, njegov očim pa ga je redno pretepal. Ko je prišla policija, da bi ga zaradi zlorabe otroka aretirala, je storil samomor.

Mama sokriva

Potem ko je ubil mačjega mladiča in masturbiral v šoli, je marca lani ubil svojega polbrata Davida. Ta je umrl zaradi posledic pretepa, med katerim mu je Cristian močno poškodoval lobanjo. Mama Biannela Susana je otroka pustila sama, čeprav je Cristian dva tedna prej bratcu med pretepom zlomil nogo. Biannela je čakala več kot osem ur, preden je poškodovanega dveletnika odpeljala v bolnišnico, medtem pa je surfala po internetu in iskala pomen besede "nezavesten" ter se dopisovala s prijatelji, poroča Huffington Post. Ker bi David lahko preživel, če bi bil deležen pravočasne zdravniške oskrbe, so Biannelo spoznali za sokrivo in jo obtožili nenamernega uboja. Grozi ji 30-letna zaporna kazen.

Sodnica Mallory Cooper se zdaj sooča z moralno in pravno dilemo, ali lahko tako mlademu otroku prisodi dosmrtno zaporno kazen in ali najstnik sploh razume resnost svojega dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.