Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Trojica nepridipravov za zapahi

3010_policija Žurnal24 main
Celjski policisti so pridržali tri mladeniče, ki jih sumijo štirih ropov v Šmartnem v Rožni Dolini, Dramljah, Framu in Draži vasi.

Kriminalisti so ugotovili, da je februarja letos 19-letnik, zamaskiran in oborožen s pištolo, vstopil v trgovino v Šmartnem v Rožni Dolini in od prodajalke zahteval denar. Devetnajstletnik je k sodelovanju nagovoril še 24-letnika iz okolice Celja in 22-letnega Celjana, tako da so skupaj izvedli še dva ropa. Oropali so trgovino v Dramljah in v Framu, v obeh primerih pa sta dva zamaskirana osumljenca vstopila in od prodajalk izsilila denar, medtem ko je tretji pazil pred trgovino. V Draži vasi sta udarila 19-letnik in 24-letnik sama, scenarij pa je bil podoben – 19-letnik je s pištolo v roki izsilil denar, 24-letnik pa je medtem pazil pred trgovino.

Osumljenci so pri ropih uporabljali kopije pištol, ki so jih možje v modrem našli pri hišnih preiskavah. Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je zoper vse tri osumljence odredil pripor.

Konoplja pri 57-letniku
Novomeški policisti so pred dnevi pri 57-letniku odkrili posušeno konopljo. Dolenjski policisti so obravnavali tudi primer neznanca, ki je z ukradeno kartico dvignil in zapravil za 2350 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.