Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Trojica osumljena trgovanja z ljudmi

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Dežurni preiskovalni sodnik na Ptuju je v sredo zaslišal tri osebe zaradi suma sodelovanja v trgovini z ljudmi. Po zaslišanju so vse tri izpustili na prostost.

Trojica je bila privedena k preiskovalnemu sodniku zaradi suma sodelovanja v trgovini z ljudmi ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, so sporočili z Okrožnega sodišča na Ptuju. Zoper eno osebo državni tožilec odreditve pripora ni predlagal, za dve osebi pa se preiskovalni sodnik s predlogom za odreditev pripora ni strinjal in je zahteval odločitev senata treh sodnikov. Po zaslišanjih so vse osebe izpustili na prostost.

Na Policijski upravi Maribor bodo rezultate kriminalistične preiskave več osumljencev, ki so izvrševali kazniva dejanja zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi, predstavili jutri.

Kriminalistična akcija se je sicer odvijala v ponedeljek v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. V akciji so sodelovale specialne enote. Mariborski kriminalisti pa naj bi izvedli tudi več hišnih preiskav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.