Slovenija > Črna kronika
365 ogledov

Trojica prežala na potnike na avtobusih in jih okradla

Denar, štetje denarja Profimedia
Trije moški so si za svoje žrtve zbrali potnike, ki so se z avtobusom vračali iz zahodnih držav domov v Romunijo.

Policisti Policijske postaje Sežana so 2. in 4. avgusta na počivališču dveh bencinskih servisov na avtocesti obravnavali dve tatvini denarja, storjeni na drzen način. V obeh primerih je bilo ugotovljeno, da sta oškodovanca, državljana Romunije, na počivališče bencinskega servisa prispela kot potnika avtobusa romunskega prevoznika, ki je prevažal potnike na relaciji Italija – Romunija. 

Ko sta bila izven avtobusa, so do njiju pristopili trije moški, prav tako državljani Romunije, ki so se jima pričeli predstavljati, da so predstavniki avtobusnega podjetja. Spet naj bi preverili vozne karte in količino denarja, ki jo imajo potniki pri sebi. Oškodovanca sta pokazala vsebino denarnice, oškodovanci pa so jima ukradli ves denar in pobegnili s kraja. V prvem primeru so oškodovancu odvzeli 450 evrov, v drugem primeru pa 2.900 evrov. 

Policisti so na podlagi zbranih obvestil in po pregledu posnetkov varnostnih kamer iz obeh bencinskih servisov ugotovili, da so opisanih dveh drznih tatvin osumljeni trije moški, ki so bili začasno nastanjeni v Postojni. 5. avgusta, ko so navedeni trije, spet prihajali na območje PP Sežana, po vsej verjetnosti z namenom novega izvrševanja tovrstnih kaznivih dejanj, jim je bila odvzeta prostost. Vse tri so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor. 

Denar, štetje denarja Slovenija Pristala, da ji prešteje denar in ostala brez skoraj 3 tisočakov

53-letni Romun in njegova dva 36-letna sodržavljana so se združili z namenom izvajanja premoženjskih kaznivih dejanj, t. i. drznih tatvin na avtocestnih počivališčih, katerih žrtve so bili romunski državljani, ki se z večjimi količinami denarja vračajo iz zahodnih držav domov v Romunijo. Pri tem so si osumljenci natančno razdelili vloge opazovalca okolice, navezovanja stika z žrtvijo in namišljenega sprevodnika avtobusa. V določenem trenutku je eden od storilcev zaradi večje prepričljivosti pod pretvezo preverjal denar od drugega sostorilca. Tako je lažje prepričal oba oškodovanca, da sta jima pokazala denarnico oziroma jima v roke položila denar. Nastalo situacijo so izkoristili in izvršili tatvino denarja na posebno drzen način. 

Obstaja velika verjetnost, da je bilo takšnih primerov tatvin še več, vendar tega oškodovanci predvsem zaradi odhoda avtobusa naprej, niso naznanjali. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:58 13.avgust 2020.

    Kaj pa Hojsa nihče ne omenja in zagotovila o varnosti v Sloveniji .