Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Tudi Hrvatice silili v prostitucijo

prostitutka EPA
Tihotapci ljudi in mamil. Dekleta s Hrvaške, Moldavije, Bolgarije, Srbije in Ukrajine v Španiji silili v prostitucijo. Trpinčili in pobrali 70 odstotkov denarja.

Policijska operacija se je imenovala Catalunya. Hrvaški in španski policiji so pomagali tudi kolegi iz Slovenije in Madžarske.

Prostitucija v znanem letovišču

Kriminalci so dekletom iz Hrvaške, Moldavije, Bolgarije, Srbije in Ukrajine obljubljali, da bodo delala v gostinstvu v španski pokrajini Kataloniji, potem pa so jih silili v poulično prostitucijo, večinoma v znanem turističnem mestu Lloret de Mar.

V operaciji so zaplenili tudi pol kilograma kokaina, ki naj bi ga osumljenci pretihotapili iz Barcelone v Medžimurje na Hrvaškem. Osumljenci so stari znanci policije. V kriminalni skupini so bili tudi državljani Ukrajine in Srbije. Sicer so španski policisti konec lanskega leta prijeli več oseb in našli tudi več deklet, ki so jih silili v prostitucijo.

Pobrali 70 odstotkov dobička in trpinčili

Španska policija je operacijo začela pred dobrim letom, njihovi hrvaški kolegi pa so prve informacije o skupini prejeli julija lani. Nato so se v operacijo vključili Interpol in Evropol ter slovenska in madžarska policija.

Kriminalna združba je dekletom prek Slovenije ali Madžarske organizirala prevoz do Španije in tudi namestitev, nato pa so jih prisilili v prostitucijo. Telesno in duševno so jih trpinčili, odvzeli pa so jim tudi 70 odstotkov zaslužkov od prostitucije. Dekleta so morala moškim, ki so zahtevali njihove seksualne storitve, zaračunavati med 20 in 100 evrov.

Med operacijo so prijeli tudi dva zaposlena na hrvaški policiji v Medžimurju, ki sta tihotapcem razkrivala uradne policijske informacije, ki sicer niso bile povezane z mednarodno policijsko operacijo "Catalunya", je še pojasnila hrvaška policija.

Komentarjev 1
  • kapibara 12:02 14.marec 2012.

    Pa kaj a so te babe še zmeraj naivne , pa iščejo princa na belem konju...obvezni test inteligence-bit tako naiven...!!