Slovenija > Črna kronika
157 ogledov

Tudi ob današnji nesreči vozniki pozabili na pravilno razvrstitev

Razvrstitev Dars
Tudi danes so nekateri vozniki pozabili na pravilno razvrstitev, zato Dars znova poudarja pomen reševalnega pasu.

Dars ob današnji nesreči, kjer so štiri osebe izgubile življenje, ponovno poziva voznike, naj se ob nesrečah pravilno razvrstijo ob straneh vozišča in na sredi pustijo dovolj prostora za vožnjo interventnih vozil, saj se možnost preživetja ponesrečencev s hitrim prihodom reševalcev na kraj nesreče poveča kar za 40 odstotkov.

Vzpostavitev reševalnega pasu na avtocesti pa je obvezna ob vsakem zastoju na avtocesti! Predpisana globa za nepravilno razvrstitev znaša 200 evrov.

Iz spodnjih posnetkov, ki nam jih je posredoval Dars, pa je razvidno, da so nekateri vozniki tudi danes pozabili na vzpostavitev reševalnega pasu.

Komentarjev 16
  • zdrej 09:15 14.julij 2015.

    Da, samo kdaj bo postavil tablo, če pa bo obtičal v koloni, kot vsi drugi? Razen da ima osebje črpalke oz. postajališča to nalogo na klic. Kultura in strpnost pomagata. Če je kolona, potem je že nek razlog zanjo. ...prikaži več To je lahko nesreča in zato se temu primerno ukrepa.

  • zdrej 09:12 14.julij 2015.

    @papaja popif** vedno! Kot prostovoljni gasilec mam to nekako avtomatično. Parkrat na poti pogasil goreč avto, pomagal pri kaki nesreči pred prihodom policije in gasilcev. Pa ti?

  • Papaja Popi 18:45 13.julij 2015.

    Vse spoštovanje tvojim kilometrom banja.Jaz z mojimi 600 tisoč te ne ujamem nikoli.Težko.