Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Tudi tokrat ju ne bo

Slovenija 11.01.2013 sodisce, kazenska obravnava, Saso Nose, Dejan Vidmar, ki bi Saša Despot
Rop sefov SKB. Domnevna roparja ne sprejemata ponudbe sodišča, naj sama priznata krivdo in se pogodita za kazen.

Ljubljansko okrožno sodišče bo danes moralo sodni proces proti domnevnima roparjema sefov banke SKB v središču Ljubljane leta 2005 najverjetneje začeti brez njiju.

Se je že opravičil

Dejan Vidmar in Sašo Nose, ki sta priprta od aretacije konec marca lani, sta bila pred sodišče najprej povabljena konec januarja. Takrat jima je sodnica, ki ji je bil primer najprej dodeljen v obravnavo, nameravala prvič ponuditi možnost, naj sama priznata krivdo in se v zameno s tožilstvom pogodita za kazen.

Nihče od njiju pa na sodišče takrat ni želel priti. Sodnici sta takrat sporočila, da ju ne bo, ker naj za to ne bi bilo nobene potrebe, saj ropa tako ali tako ne priznavata. Na sodišču pa ju ne pričakujejo niti danes. "Obdolženi Nose je prek svojega zagovornika sporočil, da se naroka ne bo udeležil," pojasnjujejo na sodišču. Neuradno pa naj bi že pred njim tudi Vidmar vnovič napovedal, da ga na današnji predobravnavni narok ne bo. Vidmarjev zagovornik za pojasnila o tem, ali in zakaj namerava njegov varovanec tokrat znova manjkati, ni bil dosegljiv.

Druga sodnica

Postopek proti Vidmarju in Nosetu sicer danes začenja že druga sodnica v dobrem letu, odkar ju je policija prijela. Prva sodnica je primer konec aprila vrnila sama, potem ko je sodišče iz spisa izločilo del zbranih dokazov. Ocenila je namreč, da jima po tem ne bi več mogla soditi nepristransko.

Komentarjev 3
  • titty 09:45 07.junij 2013.

    Če sodnica dela, ni prav ker meče davkoplačevalski denar skozi okno, če ne dela spet ni prav!! Dajte se odločit kako naj dela, da bo prav!!

  • milek 07:40 07.junij 2013.

    Vedno ista zgodba, obravnave se razpišejo, ljudje ne pridejo in nesposobna sodnica meče davkoplačevalski denar skozi okno. Spoštovana Roblekova je zelo dobro poskrbela za sodniške plače.

  • Ferluci 07:37 07.junij 2013.

    Saj jima ni treba, kar zadeva sodišče. Tudi če sta bila na neznanem kraju, neznanem času, tudi če ropa nista zagrešila, ju sodišče LAHKO obsodi. Vse je odvisno od sodnice...