Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Tujec ob 11 tisoč evrov

Slovenija 05.10.2013 avtocesta, promet, avtomobili; foto:Sasa Despot Saša Despot
Letos že 232 obravnavanih primerov tatvin na avtocestah. Državljanu Turčije lani ukradli 11 tisoč evrov.

V  zadnjih letih se na avtocestah povečuje  število obravnavanih kaznivih dejanj tatvin in drznih tatvin, opozarjajo na generalni policijski upravi. Gre za tatvine goriva, gum, tovora in predmetov iz vozil. Letos so obravnali že 232 tovrstnih primerov.

Prijeli osumljenca

Postojnski policisti pa so v ponedeljek na mejnem prehodu Obrežje prijeli 39-letnega državljana Kosova, ki ga sumijo, da je decembra lani državljanu Turčije skupaj s pajdašem ukradel 11 tisoč evrov. Postojnski policisti so ga naslednji dan privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ukradli 11 tisoč evrov in dokumente

Turškega državljana so decembra lani okradli na avtocesti proti Ljubljani, na počivališču Studenec. Do njega je, medtem, ko je bil še v avtu, pristopil neznani moški in mu nakazal, da ima počeno gumo. Turški državljan je stopil iz avta, v tem času pa je drugi moški izkoristil njegovo nepazljivost in s predala voznikovih vrat ukradel usnjeno črno denarnico. V njej je tujec imel 11 tisoč evrov, osebni izkaznici Turčije in Francije, francosko vozniško dovoljenje, bančno in zdravstveno kartico. Preden je ugotovil, kaj se je zgodilo, je minilo okoli pet minut, medtem pa sta storilca že pobegnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.