Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Tujec žrtev avtocestnih tatov

Preventivna tabla proti krajam PU Kranj
Obcestni tatovi z mahanjem opozorijo, da je z njihovim vozilom nekaj narobe, potem pa te okradejo. Previdno tudi na postajališčih, kjer nepridipravi luknjajo pnevmatike.

Tokratna žrtev avtocestnih tatov je bil tuji voznik. Med včerajšnjo vožnjo po gorenjski avtocesti ga je v Podbrezjah majhna skupina moških z mahanjem opozarjala na okvaro avtomobila. Ko je prijazni voznik ustavil, so mu med iskanjem domnevne okvare iz avtomobila ukradli torbico z denarjem. Prazno torbico so nepridipravi odvrgli ob avtocesti v bližini Kranja. 

Policija odsvetuje ustavljanje ob avtocestah

Če se morate ustaviti, bodite previdni pred neznanci, ki vas sprašujejo za nasvete, skačejo in mahajo ob avtocesti ali to počno iz avtomobilov, svetuje policija. 

Na počivališčih ne pozabite zakleniti avtomobilov, zapreti oken, vrednejše stvari po pospravite v prtljažnik, še opozarjajo policisti in dodajajo, da pred vožnjo s postajališča na hitro preverimo okolico našega vozila in pnevmatike.Tatovi namreč zelo radi luknjajo gume in to tako, da med našo odsotnostjo pod avtomobil nastavijo žeblje. 

Previdno tudi pred Romuni z mobilnimi telefoni

Gorenjski policisti so na počivališčih avtoceste minuli vikend obravnavali še 
Romune,  ki so voznikom ponujali mobilne telefone. Ker se je v preteklosti že večkat izkazalo, da prodajajo blago slabe kvalitete in sumljivega izvora, vam policija odvetuje takšen nakup.  

Komentarjev 1
  • Avatar križar
    križar 21:17 08.junij 2015.

    In kaj dela policija,da teh barab ne poišče in zakaj še ni ustanovljena Avtocestna policija,tako,kot povsod v normalnih državah??