Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Turni smučar v 150-metrski prepad

Smučar je poškodbam podlegel na kraju nesreče. (Foto: Wikipedija) Žurnal24 main
V nesreči na pobočju Jalovca je dopoldne umrl turni smučar iz okolice Ljubljane. Po navedbah njegovega prijatelja je 35-letnik zdrsnil v Loški žleb ter padel preko skal 150 metrov v globino.

Aktivirani so bili člani Gorske reševalne službe Bovec ter Gorske enote PU Nova Gorica in Policijske postaje Bovec. Zdravnik je ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt 35-letnega smučarja.

Ponesrečenega turnega smučarja so s helikopterjem prepeljali v dolino. Po navedbah Marka Matajurca, načelnika bovške gorske reševalne službe, bodo podrobnosti o nesreči poskušali izvedeti v pogovoru s kolegom ponesrečenega, ki je o nesreči tudi obvestil pristojni center.

Reševalne akcije se vrstijo
Bovški reševalci so imeli v letošnjem letu že pet reševalnih akcij, v katerih so pomagali dvema ponesrečenima turnima smučarjema, dvema alpinistoma in enemu pohodniku. Kar trikrat so reševali na pobočju Jalovca, po enkrat pa na pobočju Mangarta in Prisojnika.

Današnja nesreča turnega smučarja je prva nesreča s smrtnim izidom letos, lani pa so posredovali v 34 reševalnih akcijah, v katerih je umrlo pet ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.