Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Ubežala posilstvu in zlomila nogo

Policijska postaja EPA
Britanska turistka med potovanjem po Indiji skočila skozi okno in se tako rešila pred posiljevalcem.

Le nekaj dni po tem, ko je svet pretresla novica o posilstvu švicarske turistke v Indiji, iz Agre prihaja nova vest o poskusu spolnega nasilja nad britansko turistko.

Kot je včeraj sporočila indijska policija, je britanska turistka ubežala poskusu posilstva tako, da je skočila iz drugega nadstropja hotela.

V begu pred lastnikom hotela, ki je okoli 4. ure zjutraj poskušal vdreti v njeno sobo, da bi jo "zmasiral", je nekaj čez 30 let stara zobozdravnica po poročanju tujih medijev skočila skozi okno in si pri tem zlomila nogo. Utrpela naj bi tudi poškodbe glave, a se je rešila, tako da ji je na ulici pomagal voznik rikše, ki jo je odpeljal na policijsko postajo.

Obtožbe je zanikal

Lastnika hotela je policija aretirala, a je obtožbe zanikal. Zgovarjal se je, da je na njena vrata trkal zato, ker je z četrto uro zjutraj naročila bujenje.

Novica je prišla v časopise le nakaj dni za tem, ko je bila v Indiji okrutno posiljena švicarska turistka. Še pred tem je Indijo pretreslo grozljivo posilstvo 23-letne študentke na avtobusu v indijski prestolnici New Delhi, ki nasilnega napada ni preživela. Posilstvo je sprožilo val protestov v Indiji, na katerih so zahtevali ostrejše kazni zaradi nasilja nad ženskami.

Prejšnji ponedeljek so enega od osumljencev našli mrtvega v zaporu. Policija pravi, da se je Ram Singh storil samonmor, njegova družina pa je prepričana, da je bil umorjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.