Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Ubil jo je s tremi streli iz kalašnika

Kalašnikov in naboji PU Celje
Moški, ki je v nedeljo ubil svojo partnerico, je po poskusu samomora sam poklical policijo. J ebil vzrok za tragedijo ljubosumje?

Celjski policisti so končali preiskavo tragičnega nedeljskega dogajanja na vikendu v Starih Slemenah.

Vodja celjskih kriminalistov Jože Senica je danes povedal, da so v nedeljo popoldan v vikend hišici na tem območju našli mrtvo 42-letno žensko, šlo naj bi za Jožico F. in ranjenega 55-letnega moškega, šlo naj bi za Francija F.. Gre za zakonski par, sicer doma z območja Dramelj (občina Šentjur).

Ugotovili so, da sta se na vikendu v popoldanskem času zaradi neznanega vzroka sprla. Moški je žensko po prepiru s kalašnikom od blizu trikrat ustrelil v zgornji del telesa. Umrla je na kraju dogodka.

Moški je hotel soditi še sebi, večkrat se je ustrelil v prsni koš, nato pa sam s svojega mobilnega telefona poklical na 113 in povedal, kaj se je zgodilo.

Uboj | Avtor: Mojca Marot Mojca Marot

Še naprej na zdravljenju

Moški se zaradi hudih telesnih poškodb še naprej zdravi v splošni celjski bolnišnici, vendar ni v življenjski nevarnosti. Kazensko ga bodo ovadili zaradi uboja ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Skupno je za oboje zagroženo do 20 let zaporne kazni.

Eden od otrok mladoleten

Kriminalisti so z osumljenim že opravili razgovor, a podrobnosti o tem, kaj je povedal niso znane. Neuradno naj bi bil vzrok za prepir med njima ljubosumje, vendar bo o tem, čemu sta se tako hudo sprla, kaj več znanega, ko bo storilec zaslišan še pred preiskovalnim sodnikom.

Zakonca sta bila v času tragedije na vikend hišici sama, sicer pa imata tri otroke, od katerih je eden še mladoleten. Senica je povedal še, da družine doslej še nikoli niso obravnavali, ne zaradi nasilja in tudi ne zaradi kršitev javnega reda in miru.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.