Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Ubil jo je zaradi zahodnega načina oblačenja

policija Italija Shutterstock
Indijski migrant je v Italiji ubil nosečo ženo, ker je imela ta rada zahodni način oblačenja, saj je s tem po njegovem prepričanju nasprotovala indijski tradiciji.

Sedemintridesetletni Singhj Kulbir je policiji v severnoitalijanskem mestu Piacenza dejal, da je ubil 27-letno ženo Kaur Balwinde in njeno truplo vrgel v reko Po.

Preiskovalci so povedali, da je Kulbir, ki je delal za neko agroživilsko podjetje, ženo ubil samo zato, ker se je oblačila po zahodni modi in ker naj bi tako nasprotovala indijskih tradiciji, poroča italijanska tiskovna agencija AKI.

Truplo Balwindove so na gladini reki Po v bližini Piacenze našli v nedeljo po 153 dneh pogrešanja. Mati petletnega dečka je bila, kot poroča PiacenzaSera, v tretjem mesecu nosečnosti. 

Njen mož, ki sicer nima kriminalne datoteke, je policistom še povedal, da je ženo ubil, ker se je bal, da ga bo zapustila. Svoje dejanje pa je priznal po tem, ko sta dve sprehajalki odkrili njeno truplo.

Druga italijanska tiskovna agencija AGI ob tem poroča, da je Baldwinova z možem že deset let živela na kmetiji v vasi Baselico Duce, kjer sta vzrejala živino. Sama je bila gospodinja, občasno pa je poprijela tudi za kakšno drugo delo.

Med vaščankami je bila zelo priljubljena, njeni otroci pa so obiskovali tudi tamkajšnji vrtec. Ko je izginila, so prav te ženske za njo organizirale iskalno akcijo.

Tudi njen mož je veljal za prijetnega človeka in velikokrat so ga videli, ko je v šolo prišel iskat njune otroke.

Komentarjev 1
  • Lavdan 15:37 29.maj 2012.

    Spoštujem vse vere, običaje, noše, ampak vsaka pripada svojemu okolju. Smo leta 2012 in ljudje želimo biti oblečeni praktično. Vsi zločini, ki se dogajajo zaradi kulturnih in verskih običajev oz. za neke zakonov bi morali biti strogo kaznovani in od družbe zavrženi.