Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Ubil štiri ljudi, a dobil le pogojno

Ethan Couch Youtube
Šestnajstletni Teksačan ne bo za rešetkami prebil niti minute, čeprav je zaradi vožnje pod vplivom alkohola ubil štiri ljudi. Razlog? Njegova družina je zelo premožna.

Ethan Couch se je junija pijan usedel v avtomobil in do smrti zbil pastorja Briana Jenningsa, Hollie in Shelby Boyles ter Breanno Mitchell. Vsi so bili pešci. Zaradi Ethanove nespametne vožnje sta jo skupila tudi njegova sopotnika – eden je utrpel hude poškodbe glave, drugi pa hujše notranje poškodbe. Količina alkohola v Ethanovi krvi je bila kar trikrat večja od dovoljene.

Medtem ko so se tožilci trudili, da bi mladoletnika obsodili na 20 let pripora s stalnim nadzorom, je branilec Scott Brown sodnico prepričal, da je Ethana obsodila na deset let pogojne kazni. Brown je svoj predlog utemeljil z besedami, da je 16-letnik med nesrečo trpel za tako imenovano afluenco – neverjetnim občutekom moči zaradi bogastva njegove družine –, ki ga je opila z občutkom, da je nedotakljiv in se ne zaveda posledic svojih dejanj. V svojem zmagovalnem govoru je branilec še brez dlake na jeziku povedal, da "kar je, pač je" in da Ethanovo trpljenje ne bo olajšalo bolečine žrtev.

Najstniku v prid je pričal tudi psiholog Dick Miller, ki je pojasnil, da Ethan že vse življenje živi v prepričanju, da ima njegova družina posebne privilegije, poleg tega ga starši nikoli niso primerno kaznovali zaradi neprimernega vedenja. Niti ko so ga policisti našli nezavestnega v avtomobilu z golo 14-letnico.

Komentarjev 1