Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Ubil tri, ranil tudi 1-letnika

Kot smo poročali že sinoči, je v osrednjem delu BIH prišlo do krvave tragedije, v kateri je duševni bolnik ubil tri ljudi, osem jih je ranil. Med njimi pet otrok.

Opiti 40-letni duševni bolnik je na morilski pohod krenil po svojem sosedstvu. Čeprav so tamkajšnji mediji poročali, da je žrtve ubil s strelnim orožjem, se je izkazalo, da jih je z nožem. Najprej je ubil ubil 35-letno sosedo, njenega 74-letnega tasta in še 40-letno sosedo.

Poleg tega je ranil še osem ljudi, med njimi pet otrok; najmlajši je star le leto dni. Vse ranjene so prepeljali v sarajevski klinični center, kamor so odpeljali tudi duševnega bolnika, ki se je policijski aretaciji upiral. Policisti so ga umirili šele s silo, pri tem pa je napadalec dobil poškodbe glave in prsnega koša.

Med poškodovanimi otroci so bili štirje ranjeni huje; vse so operirali v predelu trebuha. Iz sarajevskega kliničnega centra so zjutraj sporočili, da je stanje vseh poškodovanih stabilno, vendar „da ne gre pozabiti, da so med poškodovanimi tudi majhni otroci s hudimi poškodbami in da se bo šele izkazalo, kako bodo prenesli operacije.“

Motivi zločina še niso poznani. Sosedje so za bosansko hercegovske medije povedali, da se je duševni bolnik skupaj s sestro in mamo v njihovo sosesko preselil komaj pred sedmimi meseci. Da bi njegov prihod lahko prinesel tako tragedijo, niso niti slutili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.