Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Ubil ženo, ker ni bila devica

Zakonca sta bila srečna do trenutka, ko je Susan možu priznala, da v zakon ni st
1/7
Žurnal24 main
Roger Goswell je ubil svojo ženo, ker je izvedel, da v zakon ni stopila kot devica.

Šestinšestdesetletni Roger Goswell je svojo ženo najprej pretepel z gumijastim kladivom, jo zabodel s kuhinjskim nožem, nato pa se je s svojim avtomobilom zaletel v drevo in umrl. Prekipelo mu je, ko mu je žena Susan povedala, da pred 46 leti, ko sta se poročila, ni bila nedolžna.

Roger naj bi ji zaradi priznanja najprej grozil, da jo bo ubil, saj se ni mogel sprijazniti z dejstvom, da je bil v njenem življenju še en moški. Zdravniki so ga napotili na psihiatrično zdravljenje, kmalu pa so se odločili, da se je njegovo stanje izboljšalo. Rogerja so kljub prošnjam družine, naj ga zadržijo še nekaj časa, iz bolnišnice odpustili.

Preslišana opozorila
"Ne želim si, da bi zgodba moje družine pristala na prvih straneh vseh časopisov, potem ko boste očetu pomagali uresničiti grozljivo dejanje," je zapisala Rogerjeva in Susanina hči v elektronskem sporočilu, ki je bilo namenjeno psihiatrinji Helen Leegwood. Susan je sprožila postopek za ločitev in napisala novo oporoko, v primeru njene smrti pa Roger ne bi dobil ničesar.

Le tri dni po Rogerjevem odpustu iz psihiatrične bolnišnice je Susan poklicala policijo in jim povedala, da ji mož spet grozi. Policija je čez nekaj dni poskušala poklicati Susan in ji sporočiti, da se je njen mož smrtno ponesrečil, toda oglasil se ni nihče. Ko so obiskali njun dom, so našli Susan mrtvo.

Njuna hči meni, da do tragičnega dogodka ne bi prišlo, če bi zdravniki stvar vzeli resno in Rogerja zadržali v psihiatrični ustanovi. Po Susaninem priznanju naj bi Roger svojemu partnerju pri golfu celo povedal, da namerava ubiti svojo ženo, človeka, s katerim je Susan izgubila nedolžnost, in sebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.