Slovenija > Črna kronika
6175 ogledov

Ubila mamo, takšno zgodbo je povedala policiji

slovenija 19.06.13, umor, samomor, policija, forenziki, Rodica, umor in samomor Anže Petkovšek
V kraju v okolici Slovenske Bistrice je v petek 88-letna ženska umrla nasilne smrti. Sodna obdukcija je pokazala, da je umrla zaradi davljenja oziroma zadušitve.

Ubila naj bi jo 63-letna ženska, ki je priznala, da jo je med prepirom porinila. Po poročanju medijev gre za hčer žrtve.

Policisti so bili o dogodku obveščeni v petek okoli 11. ure. "Interventno številko 112 je poklicala 63-letna ženska iz okolice Slovenske Bistrice in povedala, da je med prepirom odrinila od sebe znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo, zaradi česar ne diha več," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl.

Reševalci nujne medicinske pomoči so na kraju ugotovili, da je 88-letna ženska najverjetneje umrla nasilne smrti, zato so aktivirali policiste in kriminaliste. "Z zbiranjem dokazov in obvestil so kriminalisti ugotovili, da je med osumljenko in žrtvijo tistega dne okoli 10. ure prišlo do prepira. Med prepirom je osumljenka odrinila žrtev od sebe, da je padla na posteljo, in jo tam zadavila," je povedal Kolbl.

Osumljenko so kriminalisti v nedeljo odvedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zanjo odredila pripor.

Osumljenka je bila tista, ki je o dogodku obvestila policijo in je tudi ostala do njihovega prihoda na prizorišču. Doslej še ni bila obravnavana za nasilno kaznivo dejanje.

Dogodek se obravnava kot kaznivo dejanje uboja, za kar je zagrožena kazen pet do 15 let zapora. Uradni vzrok smrti je zaenkrat zadušitev, ali je bila žrtev tudi tarča udarcev, pa kriminalisti zaenkrat ne morejo povedati. Motiv za uboj naj bi bil osebni spor med njima.

To je prvi uboj letos na območju Policijske uprave Maribor.

Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mercedesb 07:27 05.marec 2019.

    Seveda ni opravicljivo dejanje ampak zavrzeno. Po drugi strani pa treba gledati z drugega zornega kota. Starsi znajo biti zelo ,zelo kruti do svojih otrok,v tem primeru ne mislim fizicno ,ampak s svojim odnosom do otroka zelo ponizevalni. Sem izkusil ...prikaži več to na lastni kozi,imel sreco,da sem se umaknil na svoje,pustil starse ,prekinil stike,zdaj zivim mirno ,srecno zivljenje. Ce bi ostal bi obstajale dve moznosti,ali koncas life ali pa kaj drugega. Ne obsojam te zenske,ker to je bilo dejanje v afektu