Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Ubili so jo pred očmi staršev

Žurnal24 main
Na ameriškem delu Deviških otokov je bila v streljanju med dvema mamilarskima tolpama pred očmi staršev ubita 14-letna turistka iz Portorika.

Guverner omenjenega otoka John de Jongh je dejal, da so se tolpe začele obstreljevati ravno v trenutku, ko je mimo pripeljal turistični avtobus, na katerem je bila Lizmarie Perez Chapparo skupaj s starši.

Dekle je namreč skupaj z družino prišla na otok s križarko, ki je iz Portorika odplula v nedeljo. V avtobusu so bili še drugi turisti, ki pa so v obstreljevanju utrpeli lažje poškodbe.

Zaradi incidenta je turistična agencija, ki ima sedež v Miamiju, do nadaljnjega odpovedala vsa potovanja, ki vključujejo mesto St. Thomas in njegovo okolico.

Policija je ob tem sporočila, da se je nesrečno dekle znašlo ravno med streli, ki so prihajali iz rdeče honde civic, in streli moškega, ki se je udeleževal pogrebne slovesnosti v Coki Pointu. Avtobus s turisti je bil sicer namenjen na najbolj znano plažo otoka Coki Point Beach.

Še vedno ni jasno, kdo naj bi bil tarča napada. So pa oblasti dejale, da je bilo obstreljevanje del obračuna med mamilarskimi tolpami.

Takšna obstreljevanja sicer na otoku niso nič nenavadna. Je pa res, da so se do zdaj tolpe obstreljevale na bolj opuščenih krajih in ne sredi največje prometne konice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.