Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Učiteljica ob roko, otroci v šoku

Otrokom so takoj po prometni nesreči v bolnišnici nudili tudi psihološko pomoč.
1/7
Žurnal24 main
Učiteljici, ki je bila včeraj na šolskem avtobusu, ki je zletel s ceste na Hrvaškem,so amputirati roko. Veliko otrok ima poškodbe glave, vendar nobeden ni v nevarnosti.

"Igrali smo se kviz, ko se je avtobus nenadoma prevrnil. Prijateljica je padla name, meni pa je začela krvaveti roka. Strah me je, hočem domov," je v bolnišnici povedala devetletna Lucija.

Nesreča se je zgodila včeraj ob pol sedmih zvečer pri Veljunu, ko se je 44 otrok 3. razreda osnovne šole s štirimi učitelji vračalo z izleta s Plitviških jezer. Avtobus je zadel ob kamnito steno ob cesti in zletel s ceste.

Kar 33 otrok je potrebovalo zdravniško pomoč in vsi štirje učitelji. Najhuje je z učiteljico, ki je zaradi poškodbe roke izgubila veliko krvi. Zdravniki so ji amputirali del leve roke do komolca, po zadnjih podatkih pa je stabilna. Iz bolnice so odpustili deset otrok.

"Učiteljica nas je poklicala in nam povedala, da so otroci imeli nesrečo. Povedala nam je, da je naša deklica Tea z glavo udarila ob steno avtobusa. Videli smo jo le za kratek čas. Zaradi šoka ne more govoriti," je povedal oče ene izmed poškodovanih deklic.

Otrokom so v bolnišnici že omogočili pomoč psihologa, poročajo hrvaški mediji.

24sata poroča, da naj bi voznik avtobusa vozil prehitro. Učitelji naj bi ga večkrat opozorili, naj vozi počasneje, prav tako naj bi prehiteval v škarje. Po drugih informacijah pa naj bi se poskušal izogniti tovornjaku, ki je zavozil na nasprotni vozni pas, zaradi česar je izgubil kontrolo nad avtobusom.

Minister za šolstvo je že napovedal preiskavo. Zaskrbljujoče pa je predvsem, da je to v enem tednu že druga huda nesreča šolskega avtobusa. Prva seje zgodila 2. junija, ko so se osnovnošolci prav tako vračali z ekskurzije, vendar so na srečo takrat vsi utrpeli le podplutbe in manjše ureznine. Vzrok nesreče je bila slabost voznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.