Slovenija > Črna kronika
154 ogledov

Uganka o nesreči na Braču

(Foto: ) Žurnal24 main
Damir Fazlić, svetovalec albanskega premierja in poslovni partner kontroverznega Hrvoja Petrača, ter njegov prijatelj Ivan Zogović, sta po letalski nesreči zaključila letovanje na Hrvaškem.

Minuli četrtek je z letališke piste na Braču vzletelo letalo Cessna 550 srbske letalske družbe Princ Aviation, v katerem je bil svetovalec albanskega premierja Salija Beriše in poslovni partner kontroverznega Hrvoja Petraća, Damir Fazlić.

Po nerodnem vzletu je letalo prebilo žičnato ograjo, padlo v nekaj metrov globoko luknjo in zagorelo. Kaj točno se je zgodilo, še ni znano, saj so pristojni na dopustih. Hrvaški mediji namreč ne morejo priklicati inšpektorja za letalske nesreče Dinka Vodanovića, ki je objavil poziv očividcem, da se raziščejo okoliščine nesreče. Elvira Pankasz iz hrvaške Agencije za letalske nesreče je pojasnila, da je inšpektor storil vse, kar je bilo potrebno in da bodo mediji obveščeni, ko bo preiskava končana.

Zanimiva družba na letalu
V letalu sta bila dva potnika in trije člani posadke, poleg Fazlića še beograjski odvetnik Ivan Zogović, ki ima svojo pisarno v Los Angelesu in ameriško državljanstvo. Pilotiral je izkušeni, 61-letni Zoran Modly, ki ga je policija, skupaj s preostalimi člani posadke zaslišala.

Fazlića mediji povezujejo z različnimi korupcijskimi škandali v Albaniji in BiH. Njegovo ime se navaja tudi v zvezi z umorom srbskega premierja Zorana Đinđića.

V nesreči ni bil poškodovan nihče, še isti večer so se vkrcali na jahto Nina. Gasilci so požar pogasili v desetih minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.