Slovenija > Črna kronika
110 ogledov

Ugibanja o izginotjih: so bili fantje pod vplivom drog?

Domen simonič plakat Facebook
Policija glede namigovanj, da sta bila izginula fanta pod vplivom drog, ne daje informacij. Potrjuje pa porast uporabe psihoaktivnih snovi in pojav halocinogenih drog.

Jutri bodo minili trije tedni od skrivnostnega izginotja 20-letnega Domna Simoniča, ki so ga nazadnje videli pred mariborskim klubom Štuk, kjer se je pogovarjal z neznanci. Včeraj so v Mariboru na Dravi izvedli že sedmo iskalno akcijo. V njej je sodelovalo 49 potapljačev, vendar iskanje do novih informacij ni pripeljalo. 

Policija poizveduje tudi v tujini

"Z iskanjem  in  preverjanjem vseh informacij, ob tesnem sodelovanju s starši, bomo  nadaljevali.  Še  vedno  preverjamo  tudi  razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Naše aktivnosti so usmerjene tudi v tujino," pojasnjujejo na policiji.

Potapljači | Avtor: 24sata 24sata
Iskali so ga tudi prijatelji, sorodniki in starši. Ti pa z delom policije niso popolnoma zadovoljni. Oče Ervin Simonič tako opozarja, da že 12 dni čakajo izsledke DNK analize odtisa, ki naj bi ga Domen pustil na okenski šipi stanovanjske hiše, kjer naj bi spraševal, kje je Tyrševa ulica.

Pred mariborskim Štukom sta izginila tudi Klemen Lenko in Peter Aplinc,  ki so ju kasneje mrtva našli v Dravi, policija pa ni našla znakov nasilja. Vse več pa je govoric, da naj bi pri obdukciji odkrili, da sta bila fanta pod vplivom psihoaktivnih snovi. Govorice smo skušali preveriti pri policiji.

"Policija   javnosti  ne  more  razkriti  ugotovitev  obdukcije,  smo  pa  z ugotovitvami seznanili pristojno okrožno državno tožilstvo," je povedal Miran Šadl iz mariborske policijske uprave. 

Porast novih psihoaktivnih snovi

Potrjuje pa, da policija zaznava pojav novih psihoaktivnih snovi, saj so nove psihoaktivne  snovi  lažje  dosegljive  kot  ostale prepovedane droge (heroin,  kokain, amfetamin...). "Posamezniki jih lahko naročijo preko javno dostopnih  spletnih  naslovov  in  so  tudi cenejše.. Ker gre za snovi, ki  največkrat  niso  na  seznamu  prepovedanih  drog, jih posamezniki raje uporabljajo."

Droga | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Poleg tega Šadl opozarja, da ponudniki  na  črnem  trgu  uporabnikom  pod  pretvezo,  da  gre za prodajo prepovedane  droge  npr.  kokain  in  amfetamin, ponujajo nove psihoaktivne snovi. Te so po učinku podobne, so pa ravno tako na seznamu prepovedanih drog v Sloveniji.

Nova halucinogena droga

Na seznamu prepovedanih drog je tudi 5-Meo-MiPT, policija pa je predlani beležila večji zaseg te droge. Tabletka je podobna ekstaziju,  vendar po strukturi drugačna, v ekstaziju so ponavadi amfetamini, ki so psihoaktivna substanca, v tej tableti pa je halucinogena droga.

Halucinacije tudi po uporabi "sladoleda"

Na združenju DrogArt, kjer si prizadevajo za zmanjševanje škodljivih posledic drog pa so pred dnevi objavili opozorilo glede pojava 3MMCja (sladoleda) z nenavadnimi učinki: nekateri so poročali o daljši nespečnosti kot po uporabi 3MMCja, večjemu segrevanju telesa, močnejšemu razbijanju srca, močnemu cravingu ter nenavadnih učinkih. Uporabnik je poročal o halucinacijah, potem, ko je učinek že popustil.

Po poročanju uporabnikov je testiranje s Marquisom pokazalo, na možno prisotnost neznanih snovi, rezultatov laboratorijske analize ni na voljo. Ker gre za neznano snov in so lahko učinki in tveganja zelo nepredvidljivi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 19:10 15.marec 2016.

    Kdo je dal dovoljenje , da na NEZAVAROVANI OBALI DRAVE naredijo nočni klub !! Tu je problem in ne v drogah ! Kaj a mislite , da iz nočnega lokala hodijo trezni ob 4h zjutraj al kaj !!! To ...prikaži večTo je isto kod da Ljubljansko študentsko mesto ne bi postavilo ograje ob železniški progi , čeprav je ona čez cesto in ni njihovo ne zemljišče, niti njihova skrb ! Pa ograja stoji in vlak ni nobenega nalito -zadrogiranega povozil ! Samo 100m ograja bi rešila 3 življenja , če so pa radarji bolj važni . pol se pa slikajte !

  • malonaokoli 16:28 15.marec 2016.

    bili so

  • Gigiiinjo 21:50 14.marec 2016.

    ne lažite in ne zavajajte