Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Ugrabljeni Avstrijec: Plač nisem dolgoval

Policijska akcija v Kranju Bralec Stane
Avstrijski podjetnik, ki so ga nekdanji zaposleni v petek ugrabili v Beljaku, v soboto pa so ga v Kranju rešili slovenski policisti, zanika, da ugrabiteljem ni izplačal plač, kar naj bi bil povod za ugrabitev.

Slovenski policisti so v soboto v bližini Kranja prijeli štiri ljudi, šlo je za državljane BiH, osumljene ugrabitve avstrijskega podjetnika. Ugrabitelji naj bi bili njegovi nekdanji zaposleni, 32-letni poslovnež pa naj bi jim dolgoval plače v višini 30 tisoč evrov.

Avstrijska policija še noče dajati izjav, saj da bi morali zaslišati ugrabitelje. Pred zaslišanjem pa bi jih Slovenija morala izročiti Avstriji.

Kdaj in ali sploh bo prišlo do izročitve, tiskovni predstavnik celovškega tožilstva Helmut Jamnig ni mogel povedati. Dodal je, da je to naloga slovenskih organov.

Avstrijska tiskovna agencija APA ob tem še poroča, da bodo slovenski organi najbrž želeli najprej zaključiti svoj postopek, preden bodo pristali na izročitev Avstriji.

Sodnik danes zaslišal osumljeno četverico

Po policijski akciji je eden od koordinatorjev policijske akcije v Sloveniji Tomaž Peršolja pojasnil, da bo kazenski postopek zoper domnevne ugrabitelje potekal v Sloveniji, saj so osumljence prijeli v Sloveniji, prav tako imajo osumljeni urejen status za bivanje v Sloveniji.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so za STA pojasnili, da je preiskovalni sodnik danes začel z zaslišanji osumljene četverice.

Podjetnik se ni počutil ogroženega

Ugrabljeni 32-letni podjetnik je v pogovoru za avstrijsko televizijo ORF zanikal, da ugrabiteljem ni izplačal plač, kar naj bi bil povod za ugrabitev. Pojasnil je še, da se je v času ugrabitve počutil prestrašenega, ne pa ogroženega. Ugrabitelji po njegovih besedah tudi niso bili oboroženi.

Ob tem je podjetnik dodal, da ugrabitelji niso bili nikoli njegovi zaposleni in so delali za podizvajalca, ki je na Dunaju vgrajeval suhomontažne stene. Vodji gradbene skupine, enemu od domnevnih ugrabiteljev, naj bi tudi že izplačal 40 tisoč evrov v gotovini.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:25 23.maj 2012.

    Igra besed. Zaostalih PLAČ- zakonsko določenih- ni dolgoval, dolgoval je plačilo opravljenih ur dela, kar pa znese 2x več kot pa plače! Baraba laže !

  • Lavdan 09:32 22.maj 2012.

    Vse kaže, da so tipa ugrabili, ker niso imeli pametnejšega dela. To zavlačevanje in nategovanje s plačami je v gradbeništvu že tradicionalno. Pri tem si gospoda lastniki privoščijo luksus in ga niti ne skrivajo.