Slovenija > Črna kronika
3964 ogledov

Ujeli kriminalno združbo, nasvete za gojenje konoplje dajali kar prek spleta

zaseg droge
1/5
PU Celje
V hišnih preiskavah so zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter dobrih 28 kilogramov posušene konoplje, pripravljene za prodajo.

Kriminalisti PU Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo zaključili z obsežno preiskavo kaznivo, s katero so stopili na prste devetim slovenskih državljanom, državljanu Srbije in državljani Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za dvanajst kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 

Preiskavo so začeli decembra 2018, ob zaključku pa so opravili sedem hišnih preiskav. Sedmim osumljenim so odvzeli prostost. 

Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe prek spletne prodajalne s sedežem na območju Celja prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola. 

zaseg droge | Avtor: PU Celje PU Celje

Na sedežu podjetja so opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih tisoč sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje. 

V hišnih preiskavah so našli in zasegli okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja, okoli 28 kilogramov posušenih cvetov konoplje, pripravljenih za nadaljno prodajo in dobrih 60.000 evrov gotovine. Poleg tega so zasegli tudi več opreme za gojenje konoplje in pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakumsko pakiranje in podobno.

zaseg droge | Avtor: PU Celje PU Celje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • popokatopetl 16:27 12.junij 2019.

    SRAMOTA da ne legalizirajo vsaj za bolnike. Pol se pa s temle hvalijo, ko bi lahko država davke pobirala namesto mafije. Podn.

  • borut08 15:07 12.junij 2019.

    Ko sem lopova prisesanga na drzavne jasli grdo pogledu sem takoj prejel placilni nalog,ko pa sem sam zelel podati ovadbo na PU.Celje jo pa niso hoteli sprejeti in srle po pritozbi na MNZ.mi pa posiljajo za vrat preprodajalce drog in ...prikaži več odvisnike,da bi me utisali in prali mozgane in odvrnili od bistva,ki je gnila politika in mafijska drzava vsepovsod prisotna in smo drugace misleci drzavni sovrazniki,ki jih je treba uniciti oz.cele druzine.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:04 12.junij 2019.

    Ko bo konoplja legalna, tega pač ne bo več. Zakaj bi prodajal nekaj, kar si lahko vsak sam doma posadi? Gre malo v gozd nabrat tako spotoma. Ampak ja... neumen folk še zmerom misli, da mora sledit sistemu, da sistem dela njemu v prid.