Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Ujeli preprodajalce

Žurnal24 main
Ljubljanski kriminalisti so odvzeli prostost trem 20-letnikom, ki so na območju Domžal in Ljubljane preprodajali prepovedane droge. Med drugim so jim zasegli okoli 15.600 evrov gotovine.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so kriminalisti začeli že avgusta lani. Po zbranih informacijah so ugotovili, da je trojica na območju Domžal in Ljubljane preprodajala prepovedano drogo kokain, heroin, amfetamin-speed, skunk in indijsko konopljo.

Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišni preiskavi, pri katerih je bilo osumljenim zaseženo okoli 15.600 evrov gotovine, za katero se sumi, da je bila pridobljena s prodajo prepovedanih drog. Zasegli so še 61 paketov kokaina, namenjenega ulični preprodaji, manjšo količino primesi za redčenje droge, okoli pol kilograma konoplje, 35 paketov konoplje, namenjene ulični preprodaji, pištolo znamke CZ kalibra 6.35 mm, tri manjše škatle anaboličnih steroidov in še en kos orožja, tako imenovani bokser.

V zaključni fazi je na območju Ljubljane in Kopra sodelovalo 88 policistov in kriminalistov PU Ljubljana, policisti Generalne policijske uprave in več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog. Na podlagi odredb sodišča so opravili 13 hišnih preiskav pri 13 osumljenih, trem osebam pa 5. aprila odvzeli prostost in odredili pridržanje. Kasneje je preiskovalni sodnik zoper vse tri odredil pripor.

V času izvajanja operativnih aktivnosti je bilo mreži preprodajalcev zaseženo oziroma dokazana preprodaja prepovedanih drog za okoli 13 gramov kokaina, 104 gramov heroina in 3.100 gramov konoplje rastline.

Prav tako pa so kriminalisti PU Ljubljana v okviru tega predkazenskega postopka preiskali kaznivo dejanje preprodaje prepovedane droge heroin v skupni teži okoli 2.100 gramov, ki je bila v postopku tudi zasežena. Kurirja prepovedane droge 35-letnik in 22-letnik z območja Ljubljane pa sta bila po postopku privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.