Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Ujeli večkratnega vlomilca

Žurnal24 main
V Metliki pri vlomu v trgovino zalotili 33-letnika, za katerega se je izkazalo, da ima za sabo pestro zgodovino vlomov.

V zadnjih dneh januarja so metliški policisti prejeli obvestilo, da je neznanec v Metliki razbil steklo lokala. Na kraju dogodka so zalotili 33-letnega osumljenca, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zasegli so mu tudi teleskopsko palico.

Ob pregledu njegovega vozila so našli tudi predmete, za katere so kasneje ugotovili, da jih je ukradel iz lokala na Suhorju, v katerega je vlomil v isti noči. Poskušal je vlomiti tudi v sosednjo trgovino, vendar mu ni uspelo.

Sledi na kraju kaznivega dejanja so analizirali in primerjali s sledmi, zavarovanimi na ogledih kaznivih dejanj vlomov in tatvin decembra in januarja na območju Šentjerneja in Novega mesta. Ugotovili so, da je moški v noči na 23. januar vlomil v tri trgovine in poslovni prostor na območju Šentjerneja, kjer je ukradel gotovino in različne prodajne izdelke. Konec decembra in na začetku januarja je vlomil tudi v pet zasebnih in poslovnih prostorov v Novem mestu in povzročil za več tisoč evrov škode. Triintridesetletnega osumljenca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.