Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Ujeli vinjenega voznika, ki je vozil v napačno smer

vožnja v nasprotno smer Dars
Mariborčan je ponoči vozil po napačni strani avtoceste. Ko so ga ustavili, so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Mariborski policisti so bili ob 3.15 obveščeni, da iz smeri Šentilja proti Mariboru neznan osebni avtomobil vozi po napačni strani avtoceste. Policisti so odzvali in povezali z Darsom, kot je v takih primerih običajno. 

 

 

 

 

 

 

Darsove kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole. V tem času so se na številko 113 zvrstili dodatni klici o vožnji tega vozila proti Ljubljani po napačni strani avtoceste. Na podlagi vseh informacij so policisti lažje ugotovili, kje je nevarni voznik takrat vozil in ga že nekaj minut za tem uspeli ustaviti nekoliko naprej od izvoza Maribor Center v smeri Ljubljane.  

Za volanom je sedel Mariborčan, ki bo v prihodnjih dneh dopolnil 28 let. Alkotest je pokazal, da je imel voznik v telesu natanko 1,00 mg/l alkohola. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. 

Na srečo v tem času ni prišlo do nesreče. Ob tem pa želijo na PU Maribor izpostaviti pravilno ravnanje tistih, ki so klical na številko 113. "Pravilen odziv in ravnanje drugih udeležencev v prometu na avtocesti je ključno, da lahko policisti in upravljalec avtoceste ustavimo in iz prometa izločimo takega voznika, preden pride do nesreče in seveda, da na nevarnost še pravočasno opozorimo vse, ki se nahajajo na avtocesti ali se nanjo šele vključujejo. Zato vsa pohvala in zahvala vsem, ki ste nas obvestili o tem vozniku," je dejal tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.   

Če ste obveščeni o vožnji v napačno smer zmanjšajte hitrost, po potrebi vključitve vse štiri smernike in vozite posebno previdno po desnem vozišču. 

 

 
Komentarjev 1
  • Plavi-mil 19:08 18.februar 2017.

    Saj ima vzornike v aktualni vladi, ti tudi na seje DZ hodijo pijani kot akse, zgleda, da ste izvolili nove obraze alkoholike, bo treba pred vstopom v DZ obvezno pihati.