Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Ujeli že 799 vinjenih voznikov

Fotografija je simbolična. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Do 18. septembra so samo dolenjski in belokranjski policisti odredili preko 27 tisoč alkotestov. 800 jih je vozilo pod vplivom alkohola. Včeraj štirje novi primeri.

Tudi včeraj v okolici Novega mesta ni šlo brez novih primerov vožnje pod vplivom alkohola. 43-letnika so ob 14. uri policisti ujeli z 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka; ob 15. uri so ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligrama alkohola. Pozno popoldne so ujeli še voznika z 0,84 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ki poleg tega ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi hujših kršitev prometnih predpisov.

Črnomeljski policisti pa so nekaj pred 20. uro opazili voznika, ki je v Črnomlju z vozilom vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. 56-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola.

Podatki za letos kažejo, da so samo dolenjski in belokranjski policisti do 18. septembra odredili preizkus alkoholiziranosti 27.269 voznikom. 799 voznikov je vozilo pod vplivom alkohola, 23 voznikov pa je opravljanje preizkusa odklonilo. 341 voznikom so policisti odvzeli prostost in jih pridržali, ker so imeli v litru izdihanega zraka (več kot) 0,52 miligrama alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.