Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Ukradel pol tone vegete

Vegeta Žurnal24 main
Za deset mesecev v zapor, ker je ukradel pol tone vegete.

51-letnik bo moral za deset mesecev v zapor, ker je iz skladišča Podravke v Koprivnici na Hrvaškem ukradel 419,5 kg vegete, 329 zavojčkov mešanice začimb Fant, 192 juh v prašku, 64 kock za juho, 43 pudingov, 10 vrečk šlag pene, 14 kg začimb in 1,5 kg popra.

"Osem let sem se tožaril z bivšo soprogo glede ločitve in delitve premoženja. Imeli smo lepo hišo, brez katere sem ostal. Moral sem vzeti kredit, da plačam sodišče. Bil sem potisnjen v kot, iz katerega nisem videl izhoda," je po poročanju 24sata Franjo L. povedal na sodišču. "Prisiljen sem bil v krajo, da poplačam kredit za hišo, ki sva jo s sinom kupila v Podravski Selnici. Ne delam od feburarja, sin je prav tako brezposeln. Oba iščeva delo, da imava za kredit, kruh in vodo."

Okrajno sodišče v Koprivnici ga je po poroočanju portala obsodilo na deset mesecev zapora in dve leti pogojno.

"Vem, da sem prizadel veliko ljudi, predvsem v Podravki, kjer sem delal. Priznal sem krivdo in prosil nadrejene, da mi oprostijo. Da mi trgajo od plače, dokler ne odplačam vsega blaga, samo da mi ostane za kruh in mleko, a nič ni pomagalo," je povedal skrušeni Franjo.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 22:43 24.maj 2013.

    EVO !!! To ti je podoba današnje civilizacije : človeka potisniti na rob preživetja ! To ti je pa reeeeesss ena lepa "prihodnost" !!!!!