Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Ukradel šampon, nato pa ugrabil žensko

Ugrabljen avto Petar Glebov/PIXSELL
Moški se je stepel z varnostniki, nato pa začel streljati. Med begom je mimo pripeljal zakonski par; tat je moškega vrgel iz vozila, žensko pa ugrabil. Nato se je odpeljal neznano kam.

Na Hrvaškem se je končala drama z ugrabitvijo, ki je potekala vse od včeraj popoldne. Kot poročajo hrvaški mediji, je v Đurđevcu 46-letni moški ugrabil svojo sosedo, ki živi le nekaj hiš stran. 

Vse zaradi šampona 

Začelo se je v trgovini, kjer so ga varnostniki ulovili pri kraji šampona. Še preden so prišli policisti, se je začel pretep, tat Zdravko Kenđelić pa je ob prihodu mož v modrem začel streljati in bežati. Med begom je naletel na zakonski par v avtomobilu. Moškega je vrgel iz vozila, žensko pa odpeljal s sabo neznano kam. 

Številni policisti, pripadniki specialnih enot in helikopterji so ga iskali vso noč. Zjutraj se je okoli 8. ure sam predal v Zagrebu. 

39-letna ženska, ki jo je vzel za talko, je sicer v šoku, a je nepoškodovana. 

Storil dvojni umor 

Kenđelić je v Nemčiji že odsedel 14 let zaradi dvojnega umora, nato pa so ga oblasti pred petimi leti deportirale na Hrvaško. Najprej je dobil šest let zaporne kazni zaradi umora člana narkomanske združbe, nato pa še osem let zaradi umora sojetnika v celici. 

V ponedeljek je na svojem profilu na Facebooku še pred začetkom ugrabitve zapisal: "Če jaz, potem vsi," uro kasneje pa je dodal še zapis: "Vojna se je začela"

Komentarjev 1