Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Ukradel taksi in peljal "stranke"

Policija bralka
V noči z 11. na 12. julij 2012 so bili policisti na Operativno-komunikacijskem centru (OKC) PU Celje ob 2:27 uri obveščeni o ogrožanju prometa na avtocesti, kjer so tri osebe na neosvetljenem delu v smeri izvoza za Ljubečno potiskale vozilo.

Ob prihodu na kraj so policisti Postaje prometne policije (PPP) Celje ugotovili, da je 33-letni voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil osebni avtomobil opel astra, karavan 1,7 DTI, last podjetja Taxi Simbi iz Celja, ki ga je pred tem odvzel na Veselkovi ulici v Celju.

Po odvzemu motornega vozila je za taksi prevoz sprejel tri občane in jih nameraval za plačilo 20 evrov odpeljati v Maribor. Med vožnjo je vozilo obstalo v bližini izvoza za Ljubečno, ker mu je zmanjkalo goriva. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in mu zasegli vozilo, ki bo vrnjeno oškodovanemu podjetju.

Zoper omenjenega bodo policisti PP Celje zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila (216. člen KZ-1) podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo, zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov pa bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.