Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Ukradla osem ton bakra

baker Shutterstock
Celjski kriminalisti so stopili na prste 21- in 26-letnemu moškemu, ki sta ukradla več kot 8.000 kilogramov bakra.

Moška, stara 21 in 26 let, doma z območja Kočevja, sta sredi novembra v sodelovanju z neznanimi storilci vlomila v proizvodne in skladiščne prostore podjetja v Stopčah pri Grobelnem. 

Iz garažnih prostorov so ukradli tovorno vozilo ter nato iz proizvodnih in skladiščnih prostorov še 5.500 kilogramov valjev z bakrom in dobrih 600 kilogramov odpadnega bakra ter okoli dve toni bakrene žice. Poleg tega so ukradli več različnega električnega in ročnega orodja ter več električnih podaljškov in dva gasilna aparata. Del ukradenih stvari so odpeljali s tovornim vozilom, ki so ga ukradli iz garažnih prostorov.

Ukradeno vozilo je dan po tatvini v gozdu na območju Domžal opazil občan in o tem obvestil policijo. Storilci so vozilo v notranjosti v celoti posuli s prahom iz gasilnih aparatov, ki so ju ukradli.

Lastnikom so s tatvino povzročili za okoli 59.000 evrov škode, za okoli 13.000 evrov škode pa so povzročili še na objektih, v katere so vlomili.

Oba osumljena sta bila v preteklosti že večkrat obravnavana in tudi obsojena zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Zaradi suma kaznivega dejanja velika tatvina je preiskovalni sodnik tokrat obema odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.