Slovenija > Črna kronika
54 ogledov

"Ukrepa naj tožilstvo"

Primož Čerin Saša Despot
Umor iz koristoljubja. Sodelavec žrtve dela s sodnim izvršiteljem.

Z zaslišanjem zadnjih prič se na ljubljanskem sodišču končuje sojenje Primožu Čerinu, ki naj bi konec aprila v Dolu pri Ljubljani iz koristoljubja umoril znanca Fatmirja Bajramija.

Tudi 15 odstotkov na mesec

Štrije znanci, ki jih je še med drugimi pričami zaslišal sodnik, so pritrdili očitkom Bajramijevih svojcev (zaslišanih v preteklih tednih), da naj bi Čerin Bajramiju pred smrtjo dolgoval večje vsote denarja, a točnih zneskov nihče od njih ne zna določiti. "Bila sta prijatelja in poslovna partnerja," so si bili enotni vsi zaslišani. Hkrati pa so vsi menda opažali, da je Bajrami posameznikom pogosto posojal denar. "Večje vsote in za primerne obresti. Menda tudi do 15-odstotne na mesec," razlaga eden od znancev.

Posoja in dela pri izvršitelju

Eden od znancev se je sicer pred prihodom na zaslišanje zjutraj želel opravičiti, a sodnika opravičilo ni prepričalo, zato je po pričo zgodaj popoldne poslal policijo. Za razburjenje v sodni dvorani je medtem poskrbel še Bajramijev domnevni sodelavec. "Ukvarjal sem se s posojo denarja, sicer pa sem bil zaposlen pri sodnem izvršitelju."

S tem je Andrej D. razburil predvsem Čerinovega zagovornika Miho Kozinca. "Upam, da bo tožilstvo ukrepalo, ker je več kot očitno, da je v ozadju posojanje z oderuškimi obrestmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.