Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Ulovili osumljenega za poskus umora

Stavka na mejnem prehodu Gruškovje Nino Verdnik
Mejni policisti na Gruškovju ugotovili, da turškega državljana v Nemčiji iščejo zaradi poskusa umora.

Včeraj dopoldan so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje preverjali avtomobil nemških registrskih tablic. Sopotnik je bil 43-letni turški državljan, ki se je izkazal z nemškim potnim listom – ker so policisti podvomili v njegovo identiteto, so izvedli temeljito kontrolo.


Povezali so se z nemškimi kolegi in ugotovili, da imajo dejansko opravka z 39-letnim državljanom Turčije, ki stalno stanuje v Nemčiji. Tam ga sumijo za poskus umora, do katerega naj bi prišlo preteklo soboto ponoči.

Odločilno tesno sodelovanje

"Zoper njega so v Nemčiji sicer izdali Evropski priporni nalog za prijetje in privedbo, ki pa v trenutku prijetja še ni bil vnešen v Schengenski informacijski sistem (SIS), niti o tem še ni bil obveščen Interpol. Samo tesnemu sodelovanju naših in nemških policistov se gre zato zahvaliti, da je bil domnevni zločinec prijet in pripeljan pred roko pravice. Na izročitev nemškim varnostnim organom bo počakal v mariborskih zaporih," so sporočili s PU Maribor.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.